NORESKOCKEN

så då så var det avgjort , jag kom tvåa så jag är nöjd med insatsen och får ta nya tag till nästa år
fick bra briefeing med Krister Dahl och Tom Sjöstedt efter tävlingen
Robert Hedman från Hufudstad Herrgård vann STORT grattis till dig Robert
våra norska kollegor Kenneth Evenson och Ellionor Loge Hauge kom också tvåa , så det är alltid skönt att ingen kommer sist tycker jag i alla fall.
så det var en lång dag i går och det är skönt att det är över får jag säga ,,
sitter på Runö Herrgård där Noresdagen kommer att äga rum , med middag i kväll som Kocklandslaget har lagat
hörde igår att det var 400 anmälda till banketten i kväll
vi hörs snart

..... Det känns mycket bra återkommer snar...

..... Det känns mycket bra återkommer snart med mer ....


Sitter i omklädningsrummet inför Noreskock...

Sitter i omklädningsrummet inför Noreskocken med de andra i finalen, känns spännnde och nervöst , väntan är det värsta nu så vill man bara gå i gång ....


NORESKOCKEN , SKÅNE KULINAR, SKÅNSKA KOCKELEVEN

då så är man i stockholm och inväntar noreskock finalen i morgon
med två okända råvarukorgar så ska jag laga förrätt och varmrätt till 4 personer , vad jag tror så får vi nog fisk och skaldjur i någon form imed att Nores är ett norsktregristrerat företag .... så i morgon klockan 17 då så vet jag vad  som finns i råvrukorgarna,,, spännande men jävligt nervöst...
imed träningarna hart flutit på bra så laddad är jag som f-n
strukturen finns där och vinnarskallen har jag
men men jag återkommer i morgon och berättar hur det gick


Skåne Kulinar
Vi har haft träning i helgen i Helsingborg med mycket bra resultat, då man även har jobbat så det har varti en låååååång helg och den är inte slut ännu ... resultaten blev bra i helgen så vi spinner vidare på det ..
ska byta ut en rätt helt så det är mycket tankearbete nu med den rätten och en rätt ska trimmas in och form och struktur ska göras om men vi har i alla fall grundtanken kvar med smakerna.... 

Skånska kockeleven 

Segrade gjorde grabbarna från Kristianstad men bravur , 
det var en trevlig dag i Ängelholm med massor av lax och musslor i alla dess former och smaker 
tävlingen tog ett steg framåt imed att vi hade infört att det skulle vara två manna lag , vad vi tror så uppskattades det av både lärare och inte minst av eleverna.. 
så till nästa år så hoppas vi att fler skolor kommer att anmäla sig till tävlingen så att vi kan ta tävlingen ett steg ytterligare.. vad det blir för råvaror är det bara jag och min kollega palle ... 


  

NORESKOCKEN

så här ser upplägget ut på noreskocken..
råvarukorg passar mig alldeles ypperligt ,,, så nu så är det dags att träna träna träna..
kockarna på jobb sätter ihop korgar till mig som jag ska laga förrätt, varmrätt från



Den 22 mars på Nalen Evenemang & Konferens i Stockholm går Noreskocken av stapeln. Noreskocken är en nordisk kocktävling för alla hotell och restauranger som är medlemmar i Nores (en inköpsorganisation med ca 1200 medlemar i både SE och NO). Tävlingens tema är att laga de bästa rätterna baserat på nordiska råvaror.

Juryn består av
• Krister Dahl, lagledare för Svenska kocklandslaget.
• Tom Sjöstedt, medlem i Svenska kocklandslaget.
• Ronny Kolvik, medlem i Norska kocklandslaget.
• Örjan Johannesen, medlem i Norska kocklandslaget.


igår så var jag med jobb på bella center och företrädde Skånska Matupplevelser, det var en mässa för bokare i
Danmark , vi gjorde en dessert med havtorn, hasselnöt och choklad..
de andra krogarna ,
årstiderna, ängavallen, farbror elofs, rusthållargården och skanörs gästis
lagade bla, salmalax, unggris, lamm, rödbetssoppa, äppledessert
trevligt att träffa kollegor i samma nätverk

nästa vecka är jag med och anordnar Årets Skånska Kockelev 
tävlingen äger rum på Ängelholms Restarangskola.. det ska bli intressant att se vad de kan kreera utav 
lax och blåmusslor... återkommer med mer om detta inom kort 

ha de 

tomas 

Noreskocken.....

Då så var det klart att jag gick till final i Noreskocken 2010..
vi är fyra kockar som tog oss vidare till final i stockholm på nalen den 22 mars.
Vi kommer att få en råvarokorg som vi ska göra två nya recept ur, förrätt och varmrätt.
Det ska bli väldigt spännande ,,,, sk-t roligt ska det bli och första priset är 25000.... 
vi hörs ,,,,,,  


RSS 2.0