vassaste kocken...

tjurskallen kkm ju fram som dig bör även om det mest var för "nöjes" skull så f-n om man skulle förlora.....
nä skämt och sido,, det gick bra i onsdags med majonäs och lökhackning,,
10 pers kom och utmanade mig ,,
var jättenervös innan första löken var hackad,, men sen släppte det ,,
blir nog ett skånederby i Göteborg den 18 maj på den stora tävlingen ,, många skåningar är anmälda  ,,
vi får se den 18 , hur det kommer att gå,,
mest flyt just den dagen vinner ,, må bästa kvinna/man vinna :))

Vassaste Kocken

NU SÅ GÄLLER DET,, SKA UTMANAS AV MÄSSBESÖKARNA PÅ HORECA/EASYFAIR MÄSSAN I MALMÖ KLOCKAN 1300 IDAG,, SPÄNANNDE ,, UNDRAR HUR MÅNGA SOM KOMMER ATT VÅGA UTMANA MIG,, DESTO FLER DESTO BÄTTRE
JAG ÅTERKOMMER OM HUR DET GICK SENARE UNDER DAGEN


Skånska Matupplevelser

I dag så hade jag Skånska Matupplevelser på jobb, de hade sitt årsmöte hos oss..
Till luch så fick de först :

pocherat lantägg med svartrot, solrosfrö, 26 månaders herrgård och jordärtsskocksoppa.

varmrätt:

oxe från friskartorp, bringa och innanlår, morotspuré och inkokta , syltad lök, buljong , kokt potatis, persilja.

trevligt att servera så många kollegor och vänner på samma gång,,

Min chef Bo Madsen blev vald till Ordförande för Skånska Matupplevelser,, mycket trevligt tycker jag i alla fall..
 

Vassaste Kocken ..

Nu på onsdag så kommer jag att utmana besökarna på Easyfairmässan på Malmö Mässan..
Imed att jag är regerande Vassaste Kocken  så har jag fått äran att göra detta.. vem som helst som vill utmana mig i 
antingen hacka lök eller vispa majonäs är hjärtligt välkommna,, klockan 1300 i Restaratörens monter på mässan,, 

VÄLKOMMNA ,,,, 


Imorgon så håller Skånska Matupplevelser sitt årsmöte på Häckeberga slott.. 
Det kommer ett 40 tal personer från de krogar som är anslutna till nätverket,, 
vi kommer att bjuda på 
förrätt: svartrot i citron, pocherat ägg, solrosfrö, jojrdärtskockssoppa och lök
varmrätt: oxe från friskartorpet , innanlår och bringa med morot på två sätt, äpple och en buljong smaksatt med pepparrot och senap,,

det är jätteroligt att mötet hålls på jobb,, många man känner redan och nya bekantskaper är ju alltid trevligt..


SKÅNE KULINAR ...

SÅ DÅ SÅ ÄR SKKÅNE KULINAR FULLTALIGT MED MEDLEMMAR
4 NYA HAR TILLKOMMIT OCH DE ÄR FÖLJANDE....

Frida Nilsson, Mikael Andersson och Sara Johansson från Helsing bar & matsalar i Helsingborg och Jan-Erik Lilja Från Hedh/ Escalante Cocolateri i Malmö.

JAG HÄLSAR DE HJÄRTLIGT VÄLKOMMNA TILL SKÅNE KULINAR OCH HOPPAS ATT NI KOMMER TYCKA ATT DET ÄR LIKA ROLIGT SOM JAG TYCKER ATT DET ÄR..

VI SOM FORTSÄTTER FRÅN OSLAGET 2008 ÄR FÖLJANDE

JESPER NORDBERG
MATTIAS LUNDAHL
MARTIN HANSEN
MARTIN JÖNSSON
JOHAN TVINGSTEDT

SÅ VI KOMMER ATT KÖRA STENHÅRT NU MOT VM 2010 I LUXEMBURG.... 

PRISUTEDELNING I OS I EUFURT OKTOBER 2008


SKÅNE KULINAR



HELA GÄNGET SAMLAT UTE VID BROFÄSTET...  JÄVLA BRA BILD.......

Vinnare ..



DÄR SATT DEN ..............................
20000 till en gastronomisk resa till NY CITY.. hoppas att det kan bli snart.....  

Vassaste Kocken 2008 ..



Hade den äran att vinna Vassaste Kocken 2008 i Stockholm,, ska återigen upp till bevis i Göteborg i maj..

Hjortrondessert .....



Hjortrondessert

Förrätt



Socker saltad röding med terrine på palsternacka och äpple, vaktelägg, friterad lök,

OS oktober 08



Sista handen på tallrikarna,, nervöst..... 
men vilken resa.. 
 

RSS 2.0