gås, sås , jul , kul, strul

så då så var gåsf-n slut för i år..
hrrmm det är rätt gutt varje år när man börjar med den imed att
det är relativt kort tid så det är gutt det ,,
men men .. nu så vankas jul och vi kommer att köra en lite mindre julbuffé
på lucherna, sen på kvällen så kommer det
att vara bla
havskräfta, kålrot, pilgrimsmussla,
**
griskind, järn, plommon, ingefära
**
oxe, kål, böna, palsternacka, svans, märg
**
choklad och kryddor
**
citrus på fem sätt

så då så får vi se vad som händer

vi hörs snart

Tomas

vi kommer att

Smag po konsten

Då så var vi hemma igen.
Vilken tillställning med alla dessa kockar och konstnärer som är kreativa tillsammans.
Vi lagade mat tillsammans med Danmarks, Finlands, Islands Kocklandslag,
det blev 5rätters med bla
röding , tupp, kalv, myskoxe, hallon och rabarber
alla hjälptes åt med servicen och det var mycket trevligt att få vara med på detta event .

överskottet av pengarna från middagen går till Barncancer fonden,

Hela eventet byggde på att kockar tolkade konst och lagade mat efter hur de  tolkade tex tavlan eller konstverket.
Alla konstnärer tolkade sin uppfattning utav mat när någon kock lagade det
så det var en trevlig helg med massor utav influenser och nya vänner,
så vi tackar för att vi fick vara med på detta och hoppas att vi får återkomma nästa gång


Årets Kock 2010.

GRATTIS JEPPE " SKEPPE" NORDBERG TILL ANDRA CHANSEN I ÅRETS KOCK.
KÖR HÅRT PÅ FREDAG

Smag po konsten.....

Då så var vi hemma igen.
Vilken tillställning med alla dessa kockar och konstnärer som är kreativa tillsammans.
Vi lagade mat tillsammans med Danmarks, Finlands, Islands Kocklandslag,
det blev 5rätters med bla
röding , tupp, kalv, myskoxe, hallon och rabarber
alla hjälptes åt med servicen och det var mycket trevligt att få vara med på detta event .

överskottet av pengarna från middagen går till Barncancer fonden,

Hela eventet byggde på att kockar tolkade konst och lagade mat efter hur de  tolkade tex tavlan eller konstverket.
Alla konstnärer tolkade sin uppfattning utav mat när någon kock lagade det
så det var en trevlig helg med massor utav influenser och nya vänner,
så vi tackar för att vi fick vara med på detta och hoppas att vi får återkomma nästa gång


Smag po konsten 2....

så då så v a vi framme i århus.

i morgon så ska vi laga mat till 110 personer tillsammans med landslagen från Norge, Danmark, Finland och Island, det är en middag där överskottet går till barn med cancer.
vi kommer att laga en "skånsk" mellanrätt på tupp, rotfrukter, betor och blomkål.
det ska bli riktigt roligt och riktigt stort.

vi hörs snart igen...

Tomas

Smag po konsten

till helgen som kommer så kommer jag, mattias och frida från laget att åka till århus i Danmark och vara med på
en happening där mellan konstnärer och kockar..
gå in på :

http://www.smagpaakunsten.dk/

vi kommer att vara med att laga maten på lördagens middag tillsammans med landslagskockar bla från Norge och Danmark..

Det ska bli riktigt roligt att få träffa alla dessa kockar och konstnärer..

återkommer med bilder, menyer osv efter helgen

TOMAS

vassaste kocken hos Mat Niklas

kolla in denna länken nedan


http://svtplay.se/v/1736712/niklas_mat/program_2_-_niklas_moter_vassaste_kocken

http://svtplay.se/v/1732369/niklas_mat/hur_snabb_ar_niklas_i_koket_?cb,a1364145,1,f,-1/pb,a1364142,1,f,-1/pl,v,,1736712/sb,k106424,2,f,-1



titta gärna på dessa länkar..
snabbt går det :))


NYC...............................

Vassaste Kocken 2008, Tomas Gustavsson, i The Big Apple.

Vassaste Kocken i NYC: "Vilken galen stad"

2009-10-20

Tomas Gustavsson, kökschef på Häckeberga Slott utanför Malmö, blev Vassaste Kocken 2008 och vann en resa i gastronomins tecken. Sent omsider blir resan av. Han är nyss hemkommen och här skriver han själv från resan.

WD-50 har bra mat med roliga kombinationer och bra finish. Utbudet är konstant - för alla ... Riktigt bryggkaffe hittar man bara på Fika. "Vilken galen stad".

091028

så lagom jetlaggad och hemkommen igen så har det varit en fantastisk resa vi har haft,,
vilken STOR stad, vilken galen stad ,,, vilken underbar stad,vilka vänliga människor NYC borna är, vilken shoppingstad(hälsar frun :)) )  vilken matstad, helt enkelt fantastiskt.... vilket utbud konstant,, inget får ta slut någon gång,,, helt galet
så vad glömmer man inte när man åker till NYC, jo den röde rocken,, den har varit med på empire state buliding och i central park,,
vi har ätit mycket bra mat, och vi har ätit fantastisk bra mat och vi har druckit jävligt blasskigt kaffe,,, för de är de helkassa på.. vanligt bryggkaffe vill säga .. förutom på FIKA då  vill säga....
WD-50 mycket bra mat roliga kombinationer, trevlig personal och bra finish,, har hört att kvalitén varierar där men den var mycket bra när vi var där i alla fall,,
vi har säkert gått c si så där 50000000000000000000000000000000 mil känndes det som ibland,, men då är det bra att taxi inte är dyrt i NYC ,, taxin har räddat humöret emellanåt :))
skulle haft ätit lunch på per se men det var fullt ,, försökte in i det sista men tyvärr,, vi tar det nästa gång vi kkommer dit ,,, för vi kommer garanterat att åka dit igen om några år när våran dotter Tilde har blivit några år äldre..
käkade på Balthzaar, klassikt franskt bistro,,, RIKITIGT bra var det , lammlägg , grönsaker, kikärter, sky,, färdigt inga krussiduller,,,, vilket tryck där var,, vi kom dit och ville ha bord,, 1½ timmes väntetid minst ,, så vi väntade och väntade och väntade och väntade,, men den som väntar på något gott ,,,,,,,,,,,,,väntar som sagt var nästan aldrig för länge...
aquavit chansade vi på att de skulle ha bord och det hade de,,,,,,
Helt OK...... upplevelsemässigt så , bra mat, trevlig miljö, mycket bra serveringspersonal, har känslan försvunnit????? dyrt....
skulle käkat på Tailornyc men de svarade aldrig när hotelpersonalen hjälpte oss med att försöka boka bord där,,,, konstigt tyckte vi ,, så vi åkte dit ändå,,, men då så visar det sig att de bara kör bar nu INGEN mat,, ändå så kollade jag hemsidan innan vi åkte och jag kollade den på plats i NYC ,,
så jag blev lite förbannad,,,,, killen som drev/driver tailor jobbade som dessertkock på WD-50 innan,, det ska ha varit riktigt bra ..
så det retar mig ......... F-N  
JB-Prince,,, en oas för oss köksnördar,,, frun pustade och sa OK jag offrar mig då ,,, vi letade och letade efter affären,, men då så visar det sig att den ligger på 11 våningen,, inga skyltar ingenting på utsidan,,, puhhhh vilken tur att jag hittade den,, Vilken OAS,, det som inte JB-Prince har i sitt sortiment det finns inte att uppbringa,, vakteläggsax, små pincetter, pralinformar som inte finns här i Sverige,,, ska fota pralinerna när de är klara .........
musikaler fins det gott om på Broadway,,, vilket ni förstår.. ville se Mamma Mia men biljetterna kostade nästan 2000 för 1.. sen hade de överblivna biljetter som de sålde varje dag,, nästan alla andra musikaler hade de satt ner 40-50% men INTE mamma mia,, bara 20% så vi tyckte att det blev lite magstarkt så vi såg på HAIR i stället,, väldigt bra föreställning,,
 
Så summa summarum så har vi hunnit med allt som vi har velat göra,, förutom vissa resaturangbesök som inte blev av,,,
Vi är glada att varit där,, och vi kommer att återkomma,,,
 
vad jag funderade på på planet hem i natt var ,,,,, tänk vad många mil man kan komma och få uppleva så mycket som vi har gjort
på att hacka 1 kg lök och vispa som en galning....  ::::))))))))) 
 


TOMAS GUSTAVSSON med fru EVA
Vassaste Kocken 2008

091023
Så äntligen här iNYC,,, shit vad stort det är man fattar ingenting...
människor, människor, människor, bilar bilar, bilar allt i överflöd,,
allt är så STORT,,, maten är bra vi käkade på oysterbar,
ca 30 olika sorters ostron,,, ,, nästan bara fisk och skaldjur,, 3 kötträtter
käkade en fantastisk marulk,,, bra kärntemp fastän att de har ca 100-150 sittande konstant..
 
så mycket gående och åkande.. alla höga torn har vi varit i och bilder kommer nästa gång,,
gissa vad som har flygit med oss till Amerikat??? ::)))) ja det är rött och lite guldigt och lite anant tjafs
hrmm det blir något att tänka på till nästa mail kommer ..
saaaaaaar så TOMAS



091019

Sååå äntligen så är det dags att åka till det stora landet i väst......
tänk ändå att i morgon vid denna tiden så är vi i NYC .. ÄNTLIGEN .. känns lite overkligt att komma dit
bokat bord på W-D 50 i alla fall och väntar svar från Per Se om ev lunch på lördag ...
men staden är full av riktigt bra restauranger ,,andra som jag/vi vill besöka är tailor, balthzar, spotted pig
 
vi har fått så mycket tips och ideér om vad vi ska göra och inte :)) så vad vi känner just nu är att även om vi inte hinner med allt ,, men vi kommer att se och uppleva hur mycket som helst
det råder det ingen tvekan om .......
så vi kommer att göra upp våran absoluta reseplan på planet i morgon ,, vi har ändå rätt så mycket tid där att avverka ,,,,,
skönt att flyga direkt i alla fall...
desto mer vi läser om alla restauranger och andra sevärdheter så känns det att vi kommer garanterat tillbaka igen för aldrig i h-l-e-t-e-t att vi kommer att hinna allt..
så till det att vi hörs igen
saaaaaaaaaaaaar så
TOMAS och EVA
vassaste kocken 2008 med fru :))
glöm nu inte att kolla på svt1 på torsdag klockan 2000,,, då smäller det ...............
hrmm undrar hur det går för mat-niklas,,,,,


RSS 2.0