lite tankar osv ....
Gåsen är över och vi är jättenöjda med resultat , med enkla medel så är det den bästa gåsen jag/vi har lagat ,,, tänk att gås kan vara så saftigt fastän att det är en ”torr” fågel,, och naturligtvis så kom gåsen från Klasaröd som vanligt
Svartsoppan får mycket kärlek och korven till den likaså, där sätter man ribban på
Gåsagillet kryddorna, spriten, fonden koka koka koka koka smaka hela tiden …….
Det sades förr att om soppan var kass så var resterande det också, likaså med ålasluringen till ålagillena,
Tänk att det var tio år sen jag körde ett ålagille med ålakung och allt ska de va ska de va ordentligt kommer det att dö ut tror ni?
Däefter så serverade vi en gåsleverbrûlle med russin och äpple
Och sen Klassisk gås med alla tillbehör
Och till sist en äpplekaka på äpple från kivk använde mest äpplet elise till kakorna
Och till den en vaniljkräm
Sen så fick de inte mer (det räcker) tro mig J
Skogsvärden har varit hos oss och gjort reportage och fotat lite mat
Det blev hjort och vildand som vi lagade till och resultatet kommer i nästa nummer, ska bli intressant att se hur det blev.
Nu så nalkas jul och sillarna ligger redan i spat, grissidorna går i ugnen sakta sakta i 24 timmar , långan är socker/saltad och bakad 33 grader, laxen är gravad på danskt vis och rökt
Lammkorven är stoppad , kalvbullarna är rullade, vörten är bakad , royalen är klar, räkorna är pillade , krassen är klippt, 65 graders ägg på en timme , riset är kokt , knäcken är kokt, chokladen är isad, nötterna är rostade
Så välkommna hit till oss på Häckeberga Slott på en liten jul lunch buffé
vad jag alltid eftersträvat är det att försöka i det längsta med närproducerad mat.. så här kommer en liten lista på var jag handlar mina fantastiska råvaror från
Äpple/ Päron och tomat kommer från Vik
22/30/60 månaders prästost kommer från Kristianstad
Spädgrisen från Vranås Slott
Lammen från Österlen
Gulbeta/palsternacka/kålrabbi kommer från Råby
Tuppen från Tockafarmen genarp
Kallpressad rapsolja från Långaröd
Äggen kommer från Kiaby
Lökkorv från Tollarp
Hampshiregris från Karlfälts Gård
Silverål från Helsingborg
Oxen och kalven kommer från Rinkaby/friskartorpet
Potatis, morot, palsternacka, selleri, lök, purjolök kommer från Nobelöv
Röd , gul och polkabeta kommer från Bjärhus
Så en radie på max 15 mil ,, skulle jag tro att vi ligger på nu vilket är mycket bra
men fisken tar vi från göteborg och Nordsjö Fisk där
så tack alla fantastiska leverantörer för att ni finns med alla era råvaror