Äntligen
sjukskriven i 2-3 veckor och vila är ordinerad ,,,, äntligen så ska jag reda upp alla lösablad alla recept alla ideér som bara ligger överallt och ingenstans .. så nu så SKA det bli bra .. hoppas jag ,,
här komer ett recept påen fantastisk citronpralin....
Citrontryffel
150 gram socker
75 gram äggulor
100 gram grädde
70 gram citronsaft/skal
500 gram vit choklad, hackad
130 gram smör
Vispa gulor och socker vitt, grädden kokas upp med citron,
Sjud upp till 84*C, slås över chokladen , klicka i smöret, gjuts i pralinformar.
Hej Tomas. Kestin här, Gjorde ditt tryffel recept , det blev ju 100 tryfflar, vilket stort recept, Sen varför har du 75 g äggula, när en 1 gula väger 20 g, då blir det ju 3½ äggula, då får man ju slänga ½ äggula ju , är det inte onödigt, ????
Sen så skall man ju visp upp äggula med socker Luftigt men sen skall man ju värma upp det med grädden till 85 grader, då försvinner ju finnesen med att visp upp det ju, för när du värmer upp det till 85 så försvinner all luft man har vispat in, så varför skall man då lägga tid på vispa nåt i 10 min då?
Kramar & pussar Kerstin
Hej kerstin här, det blir ju 100 st tryfflar om man gör ditt recept, sen så har du 75g äggula, det går ju inte jämnt upp med äggen ju , med tanke på att en gula väger 20g, då får man ju kasta ½ äggula ju , Sen skall man vispa äggula och socker luftigt, o sen värma det 85 grader med grädde och citron, , Då sjunker ju all luft man vispat in bort ju, plus att har man luft i en tryffel så börjar den mögla, kan du laga mat?
Bo
Glad påsk! =D
Go´morgon!
Vill bara önska dig Glad Påsk, och hoppas du får en trevlig helg!
allt väl ?
Kram
Glad påsk :D!
besök gärna min blogg också , och kanske slänga in en liten kommentar :)?
kraam♥
Hej Tomas , kommer du ihåg mig från limhamn dragör förjan, du jag som kom på rödspätta öresund. Gillar du fortfarande flottig mat???????
Hoppas vi ses snart. Håkan din mentor